Home -> Manga Reviews -> To The Abandoned Sacred Beasts24-8-2019 
Menu
 Nieuws
 Anime reviews
 Manga reviews
 Dossiers
 Magazine
 Forum
 Adressen
 Links
 Info

To The Abandoned Sacred Beasts
To The Abandoned Sacred Beasts


Mangaka

Uitgever

Volumes Frans
Volumes Japans


: Maybe

: Pika

: 5
: 7
manga cover

Score

Koen : scorescorescorescorescorescorescore
Totaal :scorescorescorescorescorescorescore

Bespreking door Koen
top

Pika brengt ons de dark fantasy manga “To The Abandoned Sacred Beasts”, oftewel Katsute Kami Datta Kemonotachi e in het Japans, van mangaka Maybe. Zou deze dark fantasy misschien een aanrader zijn?

Het land is verdeeld. Tussen het noorden en het zuiden woedt er een aanslepende oorlog. Tot ze in het noorden een geheim wapen ontwikkelen, een soort goddelijke monsters. Ontstaan vanuit een mens ontwikkelen deze wezens een beestachtig uiterlijk en dito kracht. De “sacred beasts” eindigen de oorlog, maar hoe zullen zij aarden in een vreedzame wereld?

In deze dark fantasy manga volgen we Hank en Charlotte. Hank is een officier uit de sacred beast brigade die zich als doel gesteld heeft alle sacred beasts die zich misdragen te doden. Charlotte is de dochter van één van de wezens die Hank gedood heeft. Maar op haar tocht met Hank begint ze te begrijpen waarom Hank zich deze rol heeft toebedeeld. Meer en meer zal ze het verleden van haar vader ontwarren…

Maar meer en meer komen we als lezers ook te weten over hoe de sacred beasts ontstaan zijn en hoe ze gebruikt (en misbruikt) werden voor oorlogsdoeleinden.

“To The Abandoned Sacred Beasts” speelt zich af in een wereld die doet denken aan die van de Amerikaanse Burgeroorlog, minus de sacred beasts dan wel. Qua technologie bevinden we ons aan het eind van de 19de eeuw en ook de strijd tussen Noord en Zuid zou dwepen met elementen uit de Amerikaanse Burgeroorlog.

Vooral het verleden van enerzijds Hank en anderzijds Charlotte zal uitgespit moeten worden in “To The Abandoned Sacred Beasts”. Charlotte wil meer weten over haar vader, terwijl Hank dan weer op zoek gaat naar zijn geliefde die de sacred beasts ontwikkelde en naar zijn overste die een aanslag pleegde op haar leven.

“To The Abandoned Sacred Beasts” is een dark fantasy die vlotjes wegleest maar zich ook niet op die manier onderscheidt dat hij een breder publiek zal aanspreken. Ons verdict? Gezapige middenmoot.