Home -> Manga Reviews -> Adam et Eve24-8-2019 
Menu
 Nieuws
 Anime reviews
 Manga reviews
 Dossiers
 Magazine
 Forum
 Adressen
 Links
 Info

Adam et Eve
Adam et Eve


Mangaka

Uitgever

Volumes Frans
Volumes Japans


: Hideo Yamamoto / Ryochi Ikegami

: Kazé

: 2
: 2
manga cover

Score

Koen : scorescorescorescorescorescore
Totaal :scorescorescorescorescorescore

Bespreking door Koen
top

Wanneer Hideo Yamamoto (Homunculus, Ichi the Killer,…) een scenario bedenkt en Ryochi Ikegami (Crying Freeman, Sanctuary,…) het geheel tekent, dan weten we al welke teneur Adam et Eve zal uitademen: extreme situaties rond seks en geweld.

Adam to Eve wordt door Kazé logischerwijs vertaald als Adam et Eve. De tweedelige manga vertelt het verhaal van zeven yakuza die zich verzameld hebben in een afgesloten privéclub om hun plannen te bespreken. Enkele geblinddoekte vrouwen moeten voor het vertier zorgen. Maar de zeven yakuzadudes en de geblinddoekte meisjes zijn niet de enige aanwezigen in de club…

Al snel wordt duidelijk dat twee onzichtbare entiteiten het gemunt hebben op de gewelddadige yakuza. Maar dat betekent niet dat de twee minder gewelddadig zijn dan de gevreesde maffialeden…

We bevinden ons hier in een maffiaverhaal zoals Ikegami graag heeft en Yamamoto voegt daar allerlei vreemde, seksueel getinte situaties aan toe wat het geheel tot een extreme manga maakt. Adam et Eve is misschien nog het best te vergelijken als een mix van Homunculus en Ichi the Killer.

De manga moet het ook hebben van de extreme situaties want het surreële verhaal stelt niets boeiends voor. Op het einde wordt er een pseudowetenschappelijke uitleg aan gegeven door een geleerde, ietwat geschifte tweeling, maar als je Adam et Eve niet leest voor de extreme situaties dan zal het scenario je allerminst voldoening schenken. Kortom, louter voer voor de fans van Hideo Yamamoto.