Home -> Info17-11-2019 
Menu
 Nieuws
 Anime reviews
 Manga reviews
 Dossiers
 Magazine
 Forum
 Adressen
 Links
 
Info


Info
Waarom mangaheuvel?
Mangaheuvel is ontstaan als een hersenspinsel van Koen en Kenny. Koen is de eerste van de twee die manga's is gaan lezen. Toen hij de eerste 4 volumes van "Video Girl Aï" uitleende aan Kenny was hij ook snel verslaafd. De collectie manga's van Koen groeide heel snel maar dankzij menige pogingen van Koen om het zakgeld van Kenny richting nieuwe manga's te laten gaan groeide de collectie van Kenny ook gestaag (hoewel ze momenteel nog steeds niets voorstelt tegenover deze van Koen). Al snel werd manga meer als een hobby. Het veranderde in een passie. meer
Mangaheuvel medewerkers:
Statistieken
  • Er zijn 53 gebruikers online
  • Al 2540785 gebruikers bezochten de site
Detail Info
Naam:
 Koen Smet

Geboortejaar:
 1979

Taak:
 Hoofdredacteur / Reviewer / Dossiers

Opleiding:
 Licentiaat Vertaler
 
 

Favoriete manga/anime/personage:
 Natsumi (Video Girl)

Website:
 

e-mail:
 koen@mangaheuvel.be

Opmerkingen:
 Een kleine vetzak werd op aarde gesmeten tijdens de ijskoude winter van 1979. We schrijven 4 januari 1979: de geboorte van een fenomeen.

Al snel kwam de jongeman met de weelderige zwarte haardos in contact met Japans entertainment. De kleine duts keek met grote ogen naar de vechtscènes in X-Or (een live sentaï reeks naar welks voorbeeld de Amerikanen later de Power Rangers maakten). Edoch, ondanks wat men soms wel eens horen wil in de intellectuele kringen des onze maatschappij heeft de koen nog steeds geen moord op zijn geweten, de sporadische mug niet meegerekend.

De kleine jongeman groeide op tot een halfwassen jongeman vermits vooruitgang nu eenmaal achteruitgang is, en in plaats van tekenfilms te bekijken – geef toe, dat is toch een klein beetje te kinderachtig voor grote jongens – begon hij... strips te lezen.

Al snel geraakte hij in een trance – trance waar hij nog steeds niet uit is gegaan – en las hij de ene ‘manga’ na de andere. Hij kreeg er maar niet genoeg van en sommigen spraken van een verslaving.

Opgesloten in zijn kleine, koude kamertje dat hem herinnerde aan de eerste dagen uit zijn bestaan, broedde hij op manieren om zijn collectie zo snel mogelijk uit te breiden. Enkele honderden manga’s later heeft hij daar nog steeds geen antwoord op. Edoch, gestaag groeit de collectie zienderogen [Dit is dan wel een contradictie, maar geef toe, het klinkt goed.].

Langzaamaan werd de koen geconfronteerd met een schrijnend plaatsgebrek. Edoch, buiten komen om hiervoor een oplossing te zoeken, zou hij niet. Een zus het huis uit smijten en haar kamer inpalmen was dan wel weer een oplossing die weerhouden kon worden.

En zo komen we bij het einde van dit mooie verhaal waarin verrassende plotwendingen de lezer bij de keel grijpen. Ik hoop dat mijn lezers niet ontgoocheld zijn nu het geheim van de koen ontsluierd werd. Edoch het ware me een waar genoegen mij aan jullie voor te stellen.