Home -> Info17-11-2019 
Menu
 Nieuws
 Anime reviews
 Manga reviews
 Dossiers
 Magazine
 Forum
 Adressen
 Links
 
Info


Info
Waarom mangaheuvel?
Mangaheuvel is ontstaan als een hersenspinsel van Koen en Kenny. Koen is de eerste van de twee die manga's is gaan lezen. Toen hij de eerste 4 volumes van "Video Girl Aï" uitleende aan Kenny was hij ook snel verslaafd. De collectie manga's van Koen groeide heel snel maar dankzij menige pogingen van Koen om het zakgeld van Kenny richting nieuwe manga's te laten gaan groeide de collectie van Kenny ook gestaag (hoewel ze momenteel nog steeds niets voorstelt tegenover deze van Koen). Al snel werd manga meer als een hobby. Het veranderde in een passie. meer
Mangaheuvel medewerkers:
Statistieken
  • Er zijn 45 gebruikers online
  • Al 2540777 gebruikers bezochten de site
Detail Info
Naam:
 Kenny Verbeke

Geboortejaar:
 1979

Taak:
 Webmaster, design, admin forum, eigenaar domeinnaam

Opleiding:
 Industrieel Ingenieur chemie optie biochemie
 Post-graduaat E-Communicatie
 

Favoriete manga/anime/personage:
 Plue (Rave)

Website:
 http://www.mangaheuvel.be

e-mail:
 kenny@mangaheuvel.be

Opmerkingen:
 Via Koen ben ik in contact gekomen met het fenomeen manga. Tenminste, dat is wat ik dacht. Eigenlijk is het veel vroeger begonnen hoewel ik toen nog niet wist wat manga juist was. Ik heb het natuurlijk over le Club Dorothée. Series zoals Dragon Ball, Dragon Ball Z, Fly, Les chevaliers du zodiaque en vele andere maakten me toen al warm voor de Japanse tekenstijl.

Toen ik klein was las ik nooit graag strips. Een "Suske en Wiske" werd meestal herleid tot het bekijken van de prentjes. Ik had ook een hekel aan zwart-wit strips. Je kan je afvragen hoe ik dan in godsnaam verslaafd ben kunnen raken aan manga's. Dat heb ik te danken aan Masakazu Katsura en Video Girl Aï. Koen had me de eerste 4 volumes uitgeleend. Toen ik begon te lezen werd ik al snel verwonderd door de gedetailleerde tekenstijl en het sterke verhaal waarmee ik me toen kon identificeren. Als het toen een andere manga was geweest denk ik niet dat ik nu nog geld zou uitgeven aan manga's. Volgens mij wist Koen dit maar al te goed.

Mijn eerste mangareeksen waren van hetzelfde genre: DNA², Shadow Girl, Asatte Dance. Hoewel dit goeie reeksen zijn wou ik toch eens iets anders proberen. Toen kwam de shonen manga op het toneel. Manga's zoals Dragon ball, Kenshin, Hunter X Hunter, Naruto, Fly, Katsuo, Rave en gelijkaardige manga's wisten me uitermate te boeien. Het zijn allemaal manga's waarin gevochten wordt en waarin ook de nodige humor aanwezig is. Het hoofdpersonage is voorbestemd om grootse dingen te doen hoewel hij dat meestal nog niet weet in het begin, leert een aantal technieken, verslaat een aantal bad guys, moet een speciale techniek leren om een onoverwinnelijke baas te verslagen, een sterkere bad guy komt ten tonele, hoofdpersonage moet nog geheimere techniek leren,...you get the picture.

Ik lees dus hoofdzakelijk shonen manga's en af en toe een manga à la Video Girl Aï [Wat evenzeer een shonen is, NVKoen]. Hier ligt tevens mijn grootste mankement. Ik sta nog niet genoeg open voor alternatievere manga's. Momenteel zijn er nog een aantal shonen manga's die ik op het oog heb dus in de komende maanden zal daar nog niet direct verandering in komen. Ik heb mezelf wel voorgenomen om in de toekomst toch iets meer progressief te zijn op het gebied van de manga's.

Qua Anime bezit ik een aantal DVD's die mij de moeite waard lijken om even te vermelden. Films zoals Akira, Ghost in the shell, Mononoke-hime en Spirited Away hebben ook een diepe indruk op me nagelaten. Een meesterwerk zoals Spirited Away kan ik iedereen aanraden. Ook mensen die tekenfilms maar niets vinden.

Indien er nog vragen zijn mogen jullie die gerust stellen op het forum.