Home -> Dossiers -> Wat is Manga?17-11-2019 
Menu
 Nieuws
 Anime reviews
 Manga reviews
 Dossiers
 Magazine
 Forum
 Adressen
 Links
 Info

Detail Dossier
Wat is Manga? Pagina : 1 2 3 
2003-09-01 door Koen
Wat is een manga nu? We zitten hier dan wel op een site over manga en anime maar het kan voor de toevallige bezoeker interessant zijn er een extra woordje uitleg over te geven.

Een manga is een Japans stripverhaal en in tegenstelling tot de westerse strips of de Amerikaanse comics wordt de manga meestal in het zwart-wit getekend. Een manga verschijnt meestal eerst per hoofdstuk in een prepublicatiemagazine om dan later gebundeld te worden in een tankoubon, oftewel een manga van meestal rond de tweehonderd pagina’s. Als een manga succesvol is gebeurt het vaak dat er een tekenfilmserie van komt en dat is dan een anime.

Een anime kan natuurlijk veel meer zijn dan een tekenfilmserie. Er zijn ook televisiefilms, langspeelfilms, ... die natuurlijk ook allemaal onder de noemer anime vallen.

Een manga wordt gemaakt door een mangaka, wat dus de Japanse naam is voor een striptekenaar. Meestal worden ze bijgestaan door één of meerdere assistenten en zo vormen ze samen een studio. Enkele bekende namen zijn “Bird Studio” van Akira Toriyama, de papa van Dragon Ball, en K2R, de studio van Masakazu Katsura die onder meer Vidéo Girl en I’’s op zijn actief heeft.

Een erg gedetailleerde tekening uit de manga I''s van Masakazu Katsura.