Home -> Dossiers -> Akira Toriyama17-11-2019 
Menu
 Nieuws
 Anime reviews
 Manga reviews
 Dossiers
 Magazine
 Forum
 Adressen
 Links
 Info

Detail Dossier
Akira Toriyama Pagina : 1 2 3 
2004-01-30 door Koen
Akira Toriyama werd geboren op 5 april 1955 in de omgeving van Aichi. Deze succesvolle mangaka heeft de manga vernieuwd door er zijn gekende humoristische noot aan toe te voegen.

Foto van Akira Toriyama.


In 1978 publiceert Toriyama zijn eerste manga. Het gaat om ‘Wonder Island’ die geprepubliceerd werd in het weekblad ‘Weekly Shonen Jump’. Het succes van deze reeks is echter beperkt. Het is slechts in 1980 met de start van ‘Dr. Slump’ dat de carrière van Toriyama echt gelanceerd wordt. Het verhaal waarin de robot met het uiterlijk van een klein meisje, AralĂ©, de hoofdrol speelt is een enorm succes en Toriyama tekent maar liefst 18 volumes van deze humoristische manga. Bovendien werd de reeks reeds na enkele hoofdstukken bewerkt tot een tekenfilm door Toei, de grootste Japanse animatiestudio. De tekenfilm werd gedurende vijf jaar uitgezonden en telt meer dan 243 afleveringen, een uitzonderlijke levensduur voor een tekenfilm.

We zouden kunnen denken dat Toriyama met Dr. Slump zijn meesterwerk had afgeleverd, en dat het zijn meest bekende manga zou blijven, maar Toriyama hervalt en slaagt erin een nieuw meesterwerk te creëren.