Home -> Anime Reviews -> Detective Conan - film 213-11-2019 
Menu
 Nieuws
 Anime reviews
 Manga reviews
 Dossiers
 Magazine
 Forum
 Adressen
 Links
 Info

Detective Conan - film 2
Detective Conan - film 2


Studio

Jaar
Afleveringen


: TMS Entertainment

: 1998
: 1
anime cover

Score

Koen : scorescorescorescorescorescorescore
Totaal :scorescorescorescorescorescorescore

Bespreking door Koen
top

Nu de manga van Detective Conan werd stopgezet bij Kana, kunnen we ons enkel nog bezighouden met de films van de serie te bekijken. Ook deze worden immers via Kazé Nederlands ondertiteld uitgegeven. De eerste film werd reeds eerder besproken; in deze recensie nemen we de tweede onder handen.

Het begint allemaal in gemoedelijke sfeer. Conan gaat samen met Ran en haar ouders op restaurant. Een ongewone gebeurtenis aangezien Rans ouders al jaren gescheiden leven. Uiteraard slaagt Kogoro erin een leuk verlopende avond te verknallen.

Maar dat is uiteraard niet het enige probleem waarmee ons favoriete detective opdondertje geconfronteerd wordt. Een mysterieuze moordenaar lijkt het gemunt te hebben op Kogoro en diens naasten. Bij elk slachtoffer laat hij een speelkaart achter. Al snel ontdekken onze vrienden dat deze mysterieuze moordenaar wel eens op wraak zou kunnen zinnen voor een incident dat 10 jaar geleden plaatsvond en waarbij Rans moeder gegijzeld werd. Een zaak voor Kogoro! Euhm… Conan!!

Wederom is deze film ook te volgen voor zij die de manga niet volgen. Een korte introductie leert ons de basis van het verhaal en de gebeurtenissen verwijzen nergens naar de manga. Het verhaal is dan ook een origineel verhaal geschreven voor deze film. En waar de eerste film een redelijk boeiende zaak belichtte is dat hier toch iets minder het geval. De beweegredenen van de dader zijn toch wat vergezocht en zijn modus operandi berust wel heel erg op toeval.

Deze film is dan ook eerder voer voor de fans dan voor de loutere detectiveliefhebbers. Het is leuk dat even wordt ingegaan op Rans verleden en dé kus overtuigt natuurlijk elke fan om over te gaan tot aankoop van deze “Het veertiende doelwit”!