Home -> Anime Reviews -> Zoekresultaten -> Rurouni Kenshin - Reminisence 17-7-2019 
Menu
 Nieuws
 Anime reviews
 Manga reviews
 Dossiers
 Magazine
 Forum
 Adressen
 Links
 Info

Rurouni Kenshin - Reminisence
Rurouni Kenshin - Reminisence


Studio

Jaar
Afleveringen


: Sony

: 1999
: 4
anime cover

Score

Gerrit : scorescorescorescorescorescorescorescorescorescore
Totaal :scorescorescorescorescorescorescorescorescorescore

Ook gekend als

Rurouni Kenshin OAV 1

Bespreking door Gerrit
top

Rurouni Kenshin - Reminisence is de eerste OAV van Kenshin en bestaat uit vier hoofdstukken. Deze OAV is de prequel van de televisie-reeks. We leren wat er met Kenshin gebeurd is voordat hij een Rurouni (zwerver) werd.

Het begint allemaal wanneer een slavenkonvooi, met daarin de jonge wees Shinta, aangevallen wordt. Iedereen van dat konvooi wordt vermoord op Shinta na die gered wordt door Hiko Seijuro. Seijuro besluit om de kleine jongen onder zijn hoede te nemen, maar "Shinta" vindt hij een wat nichterige naam voor een leerling dus geeft hij het jongetje een
nieuwe naam: "Himura Kenshin".

We zien hoe Kenshin opgroeit en de Hitten-Mitsurugi zwaardstijl aanleert. Het zijn rumoerige tijden in Japan en Kenshin wordt meegesleept in de revolutie. Hij zal een Hitokiri (moordenaar) worden voor de opstandelingen.

Het verhaal is enorm boeiend voor iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in Kenshin. Je komt er heel wat interessante achtergrondinformatie te weten. De oorsprong van het kruisvormig lidteken op de wang van Kenshin is een mooi voorbeeld van zo een weetje.

Daar waar de tv-serie en dan vooral de film soms te wensen overlaten op gebied van de animatie en de tekenstijl, is deze OAV een pareltje. De personages zijn erg gedatailleerd, de omgeving is erg mooi uitgewerkt
en er is zelfs geëxperimenteerd met echte beelden in een tekenfilmomgeving. Nog een verschil is dat je in deze OAV niet enkel een blauwe flits ziet als Kenshin zijn zwaard trekt, nee je ziet hem nu werkelijk mensen in mootjes hakken.

Moet je een Kenshin fan zijn om deze anime te smaken? Neen, helemaal niet. Je kan deze OAV met zijn vier delen ook gewoon los van de serie bekijken. Het verhaal is universeel en ongelofelijk sterk gebracht. Het vertelt het verhaal van goed en kwaad en hoe relatief deze begrippen zijn naargelang de kant die je kiest. Het laat zien hoe het doel soms de middelen heiligt en hoe dingen niet altijd zijn wat ze lijken. Deze OAV is aangrijpend en meeslepend. Een absolute topper. Nog sterker, deze anime is een must!