Home -> Anime Reviews -> Zoekresultaten -> Crayon Shin-chan17-7-2019 
Menu
 Nieuws
 Anime reviews
 Manga reviews
 Dossiers
 Magazine
 Forum
 Adressen
 Links
 Info

Crayon Shin-chan
Crayon Shin-chan


Studio

Jaar
Afleveringen


: Toho

: 1992
: 300
anime cover

Score

Gerrit : scorescorescorescorescorescorescorescore
Totaal :scorescorescorescorescorescorescorescore

Ook gekend als

Shin-chan TV

Bespreking door Gerrit
top

Crayon Shin-chan gaat over Nohara Shinnosuke, of kortweg Shin-chan, een 5 jarig rotkind.Shin-chan woont in een mooi huis met zijn familie waarvan vooral de vader hilarisch is. Hij neemt nooit een blad voor de mond en probeert zo veel mogelijk zijn zin te doen. Dit veroorzaakt talloze gekke situaties.
Crayon Shin-chan is "The Simpsons" met een groot "South Park" gehalte op z'n Japans... en we weten allemaal dat ze in Japan een prettig gestoord gevoel voor humor hebben.

De episodes bestaan steeds uit drie delen van 10 minuten, elk deel met een eigen verhaal. Die verhalen gaan van onschuldige dingen zoals een kleuter met smetvrees die daardoor zijn 4-uurtje kwijtspeelt, tot toch wel iets minder subtiele dingen als een vader die dreigt zijn vrouw te bedriegen met de secretaresse.
De titel van deze serie vertelt al meteen iets over de tekenstijl. Crayon Shin-chan lijkt zo van het tekenpapier gesprongen. De personages bestaan uit eenvoudige lijnen en zijn ook heel eenvoudig ingekleurd.
Het minste wat je over Crayon Shin-chan kan zeggen is dat de tekenstijl zeer apart is.

Crayon Shin-chan werd gerealiseerd door Toho-studio die eerder ook de klassiekers Akira en Ninja Scroll voor hun rekening namen.
De serie was in Japan een enorm succes. Ik schrijf hier dat er 300 episodes van gemaakt zijn, maar dat klopt niet helemaal. Ik weet niet hoeveel er precies gemaakt zijn, maar het zijn er minstens 300.
Crayon Shin-chan is enorm entertainend en grappig voor volwassenen, of de serie altijd even geschikt is voor kinderen wil ik in het midden laten.